Virkatodistuksen tilaus

Virkatodistukset voi tilata verkossa täyttämällä tilauslomakkeen. Puhelimitse todistuksen voi tilata kirkkoherranvirastosta numerosta 040 804 9650 arkisin klo 9-13.
Tai sähköpostilla parkanon.kirkkoherranvirasto@evl.fi.

Virkatodistuksen voi tilata verkossa tästä

Virkatodistusten hinnat

Maksuttomat todistukset

Kirjuri-jäsentietojärjestelmästä tulostettu virkatodistus, joka koskee seurakunnan jäsenen yksittäistä tietoa (ns. elää-todistus), on maksuton.

9 euroa maksavat todistukset

Mikäli virkatodistukseen tulee enemmän tietoja (esim. puoliso, lapset, vanhemmat ja/tai muutot) ja kaikki tiedot löytyvät joko jäsentietojärjestelmästä tai perhelehtikortistosta (1963 alkaen), todistus maksaa 9 euroa.

30 euroa maksavat todistukset

Jos virkatodistukseen haetaan enemmän kuin yksi tieto vanhoista kirkonkirjoista (ennen vuotta 1963), todistus maksaa 30 euroa.

Maksullisen todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 euroa.

Mikä on virkatodistus?

Seurakunnat antavat   jäsenistään virkatodistuksia, joista peritään Kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu. Virkatodistuksen tietosisältö määräytyy todistuksen käyttötarkoituksen mukaan. Virkatodistuksen voi saada myös mistä tahansa maistraatista. Virkatodistusta tarvitaan nykyään yhä vähemmän, sillä viranomaiset saavat usein tiedot suoraan väestötietojärjestelmästä. Virkatodistus tarvitaan mm. perunkirjoituksessa, perinnönjaossa ja sukututkimuksessa.

Mikä on sukuselvitys?

Kuollleen henkilön virkatodistus on aina sukuselvitys. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitusta tai pankkia varten. Sukuselvityksen voi pyytää sen paikkakunnan kirkkoherranvirastosta tai keskusrekisteristä, jossa asianomainen on ollut kirjoilla.

Mikä on sukututkimus?

Sukututkimus eli genealogia on historian aputiede, jonka tutkimuskohteena ovat ihmisten väliset sukulaisuussuhteet ja sukujen historia. Sukututkimuksia voi  tilata tai tehdä itse yli 100 vuotta vanhoista kirkonkirjoista tai tallenteista. Seurakunnissa/seurakuntayhtymissä  sukututkimuksia tekevät kirkkoherranvirastot/keskusrekisterit. Parkanossa sukututkimuksen voit tilata täyttämällä lomakkeen ja postittamalla sen seurakuntatoimistoon. Sukututkimuksia tehdään kun muut työt sen sallivat. Toimitusaika on yleensä useita kuukausia.  Kirkkohallituksen 1.2.2014 voimaan astuneen päätöksen mukaisesti sukututkimuksen minimihinta on 30 € / todistus. Jos todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 €. Todistuksen lähettämisestä peritään lisäksi toimitusmaksu 5,50 €.