alba ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta, uskosta, elämästä ja rukouksesta. Rippikoulussa eletään toisia kunnioittaen, uusiin ihmisiin tutustuen ja yhdessä hiljentyen. Osaltaan rippikoulu auttaa tutustumaan omaan itseensä ja toisiin nuoriin.

Rippikoululla on myös muita merkityksiä. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat kirkkolain määrittämiä oikeuksia, kuten kelpoisuuden kummiksi, mahdollisuuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja kirkollisen äänioikeuden 16-vuotiaana.

Rippikoululla on oma opetussuunnitelmansa, joka kattaa monenlaiset aihepiirit aina nuoren elämän kuvioista Jumalan olemassaoloon ja elämän mielekkyyteen asti. Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun, mutta kasvaminen aikuisuuteen jatkuu. Rippikoulu antaa tälle elämänvaellukselle matkaeväitä.

Rippikoulut Parkanossa

Kihniön ja Parkanon seurakunnat pitävät yhteiset rippikoulut.

Kesäkuun ensimmäiselle ja toiselle rippileirille sijoitetaan kihniöläiset nuoret ja Kihniön kirkossa pidetään kihniöläisille oma konfirmaatio sunnuntaina 17.6.2018 riippumatta siitä kummalle leirille kihniöläinen nuori hakee. Parkanolaiset voivat hakea kaikille kolmelle leirille. Kihniöläiset voivat hakea myös heinäkuun kolmosleirille, mutta tällöin konfirmaatio on sunnuntaina 9.7.2018 Parkanon kirkossa.

Rippikoululaisille lähtevä informaatiokirje on nähtävissä srknuoret.blogaaja.fi.

RIPPIKOULUN ULKOLÄKSYT

risti

Rippileirit kesällä 2018

3.6.-8.6.2018​ ​ja​ ​konfirmaatio​ ​10.6.2018​ ​Parkanon​ ​kirkossa