Avioliiton esteiden tutkinta

Avioliiton esteiden tutkintaa pyydetään  viimeistään viikkoa ennen ja aikaisintaan neljä kuukautta ennen vihkimistä. Kirkkoherranviraston yhteystiedot

Esteiden tutkinnan voi tehdä myös netin kautta, alla olevista linkeistä löytyvät ohjeet.

Avioliiton esteiden tutkinta maistraatissa

Avioliiton esteiden tutkinta verkossa

Kuulutukset

Esteiden tutkintapyynnön yhteydessä kihlapari saa valita sunnuntain ennen vihkimistä, jona heidän nimensä luetaan jumalanpalveluksessa  kirkossa. Seurakunta rukoilee heidän ja solmittavan avioliiton puolesta. Tämä tieto kihlaparin tulee ilmoittaa kirkkoherranvirastoon esteidentutkinnan yhteydessä.

Tieto avioliiton solmimisesta on mahdollista saada vihkimistä seuraavan viikon paikallislehteen ja seurakunnan kotisivuille kirkollisiin ilmoituksiin. Tämä ei ole välttämätöntä - pari itse päättää, haluaako nimensä lehteen ja seurakunnan nettisivulle.

Ennen vihkimistä avioliiton esteet tutkitaan. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin. Esteiden tutkintaa pyydetään viimeistään viikkoa ennen häitä.

Avioliiton esteiden tutkinta ja esteettömyystodistus

Avioliitto solmitaan joko kirkollisena vihkimisenä tai siviilivihkimisenä. Siviilivihkimisen jälkeen liitto voidaan siunata kirkossa.

Ketkä voivat mennä kirkossa naimisiin