iltapäiväparkki

Parkkiin Parkkiin

Toimintaa ja tekemistä sekä aikuisen turvallinen läsnäolo. Parkissa voi mm. tehdä läksyt, leikkiä, pelata, hiljentyä hartauden äärelle, olla kavereiden kanssa, ulkoilla sekä askarrella.

Iltapäiväparkki koululaisille 

Maanantaista torstaihin seurakuntatalolla klo 13-16.30.
Iltapäiväparkki 1-6 luokkalaisille sekä eskareille syksyllä koulun alkaessa.

Lisätietoja parkista: Lastenohjaaja Pirjo Puonti puh. 040 804 9662 / pirjo.puonti@evl.fi

Lapset haetaan koulusta ensimmäisinä päivinä, jotta kulkureitti koululta seurakunnalle tulee tutuksi. 

 

INFO ILTAPÄIVÄPARKISTA: 

Parkanon seurakunta tarjoaa alakouluikäisille (1.-6. luokkalaisille) lapsille mahdollisuuden iltapäivätoimintaan syksylle 2019. 
Iltapäiväparkki toimii tulevana lukuvuonna koulupäivisin joka viikko maanantaista torstaihin kello 13-16.30. 
Syksyn 2019 ilmoittautuminen aukeaa nettisivuilla 29.3.

Aikaa ilmoittautua on 30.6.2019 asti. Sen jälkeen avoimia paikkoja voi kysyä sähköpostitse tai puhelimitse.

Syyskauden parkki alkaa samaan aikaan kuin koulukin alkaa! Iltapäiväparkki toimii kirkonmäellä Parkanon seurakuntakeskuksen alakerrassa (käynti päiväkerhon ovesta, viimeinen ovi alapihalla).

Iltapäiväparkkiin saavutaan itsenäisesti aina sen jälkeen, kun huoltaja on ilmoittanut lapsensa pääsevän koulusta. Ilmoittautuminen tapahtuu joka kuukausi erikseen. Ilmoittautumiseen merkataan lapsen koulun loppumisaika ja milloin hänet haetaan parkista kotiin. Jos lapsi voi lähteä itsenäisesti parkista, siitä tulee myös ilmoittaa.  Iltapäiväparkki päättyy joka päivä kello 16.30.

Jokaisen koululaisen kanssa on syytä käydä läpi yhdessä turvallinen reitti koulusta iltapäiväparkkiin niin, että lapsi ymmärtää reitin varrella noudatettavat liikennesäännöt ja muut tarvittavat tiedot.
Iltapäiväparkkiin tulee saapua aina viimeistään 20 minuuttia yli siitä, kun koulun pitäisi loppua. Jos näin ei ole, iltapäiväparkin ohjaaja ottaa yhteyttä vanhempiin ensin tekstiviestitse, 
sitten puhelimitse. 

Sairastapauksista tai muista poikkeuksista tulee ilmoittaan parkkiohjaajille välittömästi niiden tullessa tietoon.

Parkki toimii koulun lukuvuoden mukaisesti. Kuukausimaksu on sama, vaikka koulussa olisi lomia tai vapaapäiviä. Kuukausimaksuun sisältyy ruokaisa välipala. Seurakunta laskuttaa toiminnasta kahden kuukauden välein.

Iltapäiväparkissa lapselle tarjotaan mahdollisuus leikkiin, lepoon, luovaan toimintaan, läksyjen tekoon ja ulkoiluun. Toimintamme on lapsilähtöistä. Nautimme parkissa myös riittävän ja terveellisen välipalan. Välipalan yhteydessä opetellaan ruuan kunnioittamista, pöytätapoja, omatoimisuutta ja ruokarukous. Iltapäivätoiminnassa lapsi saa vähitellen kasvaa omatoimisuuteen. Iltapäiväparkki on osa seurakunnan kasteopetusta ja kristillistä kasvatusta. Toiminnassa huomioidaan kirkkovuosi juhlineen.

Iltapäiväkerho Parkin tärkeimpiä sääntöjä ja ohjeistuksia onkin: Rajat ja rakkaus. On aikaa kuulla ja kuunnella, olla läsnä. On aikaa leikkiin ja mukavaan oleiluun. Mutta on myös selkeät yhteiset pelisäännöt, ketään ei kiusata, kaikki otetaan mukaan leikkeihin. On myös aika rauhoittumiselle sekä läksyjen teolle.

Kodin ja iltapäiväparkin yhteydenpidon sekä yhteistyön tavoitteena on lapsen kokonaisvaltainen hyvinvointi. Iltapäiväparkin tehtävänä on tukea koulun ja kodin kasvatustyötä.

 

ip-parkki

Iltapäiväparkin osallistumismaksut lukuvuonna 2019-2020:

  • 4pv/vko 75 € kuukaudessa

  • 3pv/vko 62 € kuukaudessa

  • 9pv/kk 55 € kuukaudessa

  • yksittäinen päivä 7 €