Tapahtumat

TAPAHTUMAT

Varhaisnuortentapahtumat ovat tarkoitettu erityisesti alakouluikäisille sekä heidän perheilleen. Tapahtumia on pitkin vuotta.
Olet tervetullut Parkanon seurakunnan varhaisnuorten tapahtumiin!

TULOSSA TAPAHTUMIA VARKKATYÖSSÄ SYKSYLLÄ 2018:

16.12. klo. 14-17 Joulumyyjäiset alakoulun salissa. 
Mukana mm. Parkin lapset esittävät jouluevankeliumin klo.16 sekä heidän myyntipöytänsä myös tarjoaa mukavia joululahjoja. Pöydän tuotto menee lyhentämättömänä Parkin lapsien hyväksi. Rahalla ostetaan esim. yhteisiä mukavia pelejä tai järjestetään pieni retki. 

 

 

KEVÄT 2019 TULOSSA: 

Isien ja poikien iltama

Poikien ilta

Kid's action night Urheilutalolla 22.2. klo. 18-21 

Kummityötä sekä isovanhempi -lapsenlapsi työtä!

TAPAHTUMIA VARHAISNUORILLE JA HEIDÄN LÄHEISILLEEN

10-synttärit

10-synttäreille käy kutsu kotiin postitse jokaiselle seurakuntalaiselle, joka vuonna 2018 täyttää 
täydet 10-vuotta! 10-synttäreillä on yhteistä puuhaa, ohjelmaa sekä tietenkin kakkua! 
10-synttäreitä vietellään usein lokakuussa. 2018 vuoden synttärit vietetään 9.10. klo. 18-20 Seurakuntatalolla. 

Isovanhempi & lapsenlapsi -toimintaa

Isovanhempien ja lastenlasten yhteistä toimintaa on tulossa lisää syksyllä 2018. 
Toiminta on tarkoitettu erityisesti kouluikäisille lapsenlapsille ja heidän isovanhemmilleen, ajatuksena on, että kouluikäinen lapsi saa välillä täysin isovanhempien huomion pienemmiltä sisaruksilta. Isovanhempi & lapsenlapsi -toimintaa järjestetään yhteistyössä diakoniatyön kanssa. 

 

Isä&poika ja äiti&tytär -iltamat

Nimi kertoo jo oleellisen. Nämä illat ovat vain isille ja kouluikäisille pojille tai äidille ja kouluikäisille tyttärille. Iltamat koitetaan kehittää kohderyhmiinsä sopiviksi eli isille ja pojille jotain miehistä kivaa ja äidille ja tyttärille naisellisempaa puuhaa. 

Isien ja poikien iltamissa on ainakin ajettu simulaattoreilla ja nikkaroitu. 

Äitien ja tyttärien iltamissa on usein askarreltu, hoidettu kauneutta yms. 

 

Kummityö 

Kummi ja kummilapsi hetkiä vietetään aina silloin tällöin. 19.8. vietimme kummikirkkoa Messukalliolla, jonka jälkeen paistoimme makkaraa, eri ikäisiä kummeja kummilapsineen saapuikin paikalle miltei 40 henkilöä. Kummityötä kehitellään hiljalleen ja mahdollisia kummi ja kummilapsi tapahtumia ja retkiä on tulossa! 

 

Poikien ja tyttöjen illat

Pojille ja tytöille pyritään järjestämään omat iltamat, usein nämä iltamat järjestetään kevätkaudella. Kuten nimikin jo kertoo poikien illassa on tytöille pääsy kielletty ja tyttöjen illassa on pojilta pääsy kielletty! :) 

 

ETT-illat 

Erityistä tukea tarvitsevien perheiden iltoja vietetään aina kerran kuukauteen. 
Ensimmäinen iltama vietettiin itsenäisyyspäivä tunnelmissa 5.12.2018. vanhassa pappilassa, kyseisenä iltana saimme jo palautteen, että tiistaipäivät eivät ole parhaita mahdollisia iltojen viettoon. Uudet päivät ilmoitamme iltojen viettoon mahdollisimman pian. 

ETT-iltoja vietetään yhteityössä diakoniatyön kanssa. ETT-illoissa on vanhemmilla mahdollisuus vertaistuelliseen keskusteluun ja lapsille tarjotaan mukavaa puuhastelua, leikkien, laulujen sekä askarteluiden kautta. Illat päätetään aina yhteiseen hartaushetkeen sekä pieneen iltapalaan! 

 

Bible journaling -hetket yli 11-vuotiaille!

Bible journaling on Raamatun luku ja tutkiskelu metodi, jossa luetaan Raamatusta tekstipätkiä. Lukemisen jälkeen taiteen keinoin kuvaillaan Raamatun tekstistä nousevia tunnelmia, ajatuksia ja kysymyksiä. 

Bible journaling sopii erityisesti hieman isommille alakouluikäisille ja yläkoulun aloittaneille tytöille, mutta miksei toki pojillekin! Ajatuksissa on kokoontua kerran kahdessa viikossa Raamatun äärelle. 

Et tarvitse omaa Raamattua, mutta halutessasi voit ostaa erikseen Raamatun, jonka sivuille voit tehdä värityksiä, muistiinpanoja, kysymyksiä sekä taidettakin. Raamattua voi myös lainata seurakunnalta ja hankkia mukaansa vaan taidevihon sekä värikynät, halutessasi voit myös käyttää vesivärejä tai muita mieleisiä piirrustustarvikkeita. 

Bible journaling hetket kestävät n.1h verran. Niitä vetävät nuorisotyönohjaaja Maiju Penttilä nuorisotila Montun tiloissa. 

Koitamme kasata uudelleen Bible journaling ryhmän keväällä 2019. 

 

 

 

100vuotias varhaisnuorisotyö
Nuorisotyönohjaaja
Kirkkopolku 3
39700 Parkano

TAPAHTUMIA JA TOIMINTAMUOTOJA: 

Kummi - kummilapsi tapahtumia

10-synttärit

Äiti-tytär -illat

Isi-poika -illat

Bible journaling -hetket

Isovanhempien ja lastenlasten toimintaa  yhteistyössä diakonian kanssa.

Tyttöjen illat 

Poikien illat 

ETT-illat eli erityistä tukea tarvitsevien perheiden illat. 

Kid's action night kerran toimintakauteen Urheilutalolla. 

Kaikki tapahtumat ovat ensisijaisesti varhaisnuoriso ikäisille lapsille ja heidän perheilleen!