Tapahtumat

TAPAHTUMAT

Varhaisnuortentapahtumat ovat tarkoitettu erityisesti alakouluikäisille sekä heidän perheilleen. Tapahtumia on pitkin vuotta.
Olet tervetullut Parkanon seurakunnan varhaisnuorten tapahtumiin!

TULOSSA TAPAHTUMIA VARKKATYÖSSÄ KEVÄÄLLÄ 2019:

ETT-illat seuraavat illat: 
13.5. maanantai klo. 18-20 Poikkeusharjun leirikeskus, mahdollisuus saunoa, uida ja paistaa makkaraa. Hiljennymme leirikirkossa ja nautimme toinen toistemme seurasta rauhassa! 

 

Varhaisnuorten eli 1-6lk avoimet ovet Montussa. 
Nuorisotila Monttuun pääsee srktalon alakerran lasiovista, kengät ja takit jätetään eteiseen ja siirrytään siitä Monttuun pelailemaan ja hengailemaan.
Ovet ovat auki klo.13-16 ja tarjolla saattaa olla esim. mehua ja keksiä. 
Avoimia ovia vietetään keväällä 2019 kerran kuussa perjantaina seuraavina päivinä:  26.4. ja 17.5.
Varhaisnuorten avoimet ovet ovat tarkoitettu AINOASTAAN alakouluikäisille! 

TAPAHTUMIA VARHAISNUORILLE JA HEIDÄN LÄHEISILLEEN

10-synttärit

10-synttäreille käy kutsu kotiin postitse jokaiselle seurakuntalaiselle, joka vuonna 2018 täyttää 
täydet 10-vuotta! 10-synttäreillä on yhteistä puuhaa, ohjelmaa sekä tietenkin kakkua! 
10-synttäreitä vietellään usein lokakuussa. 2018 vuoden synttärit vietetään 9.10. klo. 18-20 Seurakuntatalolla. 

Isovanhempi & lapsenlapsi -toimintaa

Toiminta on tarkoitettu erityisesti alakouluikäisille lapsenlapsille ja heidän isovanhemmilleen, ajatuksena on, että alakouluikäinen lapsi saa välillä täysin isovanhempien huomion pienemmiltä sisaruksilta. Isovanhempi & lapsenlapsi -toimintaa järjestetään yhteistyössä diakoniatyön kanssa. 

HAASTE: Lähde isovanhemman kanssa tänä keväänä kirkkoon kiirastorstaina! Kiirastorstain kirkossa puetaan alttari lopuksi mustiin, tätä mustiin pukeutumista ei näe kun KERRAN VUODESSA! 
Osallistu myös isovanhemman kanssa ehtoolliselle! 

Isä&poika ja äiti&tytär -iltamat sekä vanhempi -lapsi -tapahtumat

Isien ja poikien iltaan ovat tervetulleita myös kummisedät, vaarit, sedät ja enot ja miksi ei isovelikin!
Äitien ja tyttärien iltaan voi lähteä mukaan myös kummitädit, tädit, mummit tai vaikkapa isosisko! 

Isien ja poikien iltamissa on ainakin ajettu simulaattoreilla ja nikkaroitu. 

Äitien ja tyttärien iltamissa on usein askarreltu, hoidettu kauneutta yms. 

UUTTA! Tulossa myös vanhempi - lapsi toimintaa
sekä isä- tytär ja äiti - poika -iltamia, seuraa ilmoittelua! 

Kummityö 

Kummi ja kummilapsi hetkiä vietetään aina silloin tällöin. 19.8. vietimme kummikirkkoa Messukalliolla, jonka jälkeen paistoimme makkaraa, eri ikäisiä kummeja kummilapsineen saapuikin paikalle miltei 40 henkilöä. 6.3. vietämme kummikirkkoa Parkanon kirkossa tuhkakeskivikon teemalla.  Kummityötä kehitellään hiljalleen ja mahdollisia kummi ja kummilapsi tapahtumia ja retkiä on tulossa! Kummikirkkoihin ei ole mitään erityistä ikärajaa! 

Kid's action night

Paljon kysyttyä Action nightista ja vastauksia: 

Miksi lapsille annetaan käsiin eri värisiä merkkejä? 
- Merkeillä saamme laskettua n. 70 lapsen ryhmiä, joita kutsutaan sitten omalla vuorollaan nyyttäreille. Nyyttäreille mahtuu kerrallaan juurikin se noin 70 henkilöä. Myös osasta toimintapisteistä voi saada merkinnän käynnistä, esim. pimeässä huoneessa käydään VAIN kerran.

Miksi ovet suljetaan klo.18.30?
- Turvallisuuden takia, näin paikalle ei pääse saapumaan ulkopuolisia, kun touhut ovat kovimmillaan. Ovet avataan klo.18 ja sen jälkeen porukka kasataan saliin paikalle kuuntelemaan turvallisuusohjeistuksia sekä hartaus. Tämän jälkeen alkaa ohjelma ja toimintapisteillä puuhastelu.

Mikä ihmeen mustameri? Ja mitä muuta siellä on tarjolla? Kuka ne kaikki tavarat sinne tuo?
- Kaikki Action night tavarat tuodaan rekalla paikalle, Timo on tehnyt töitä Kid's action nightin parissa jo pitkään. Mustameri on iso läjä traktorin sisärenkaita, jonne pääsee 30 lasta kerrallaan 7min möyhimään. Mustaamerta tarkkailee niin aikuisia kuin nuoriakin avustajia. Puhelimet jätetään mustaanmereen mentäessä pois taskuista.  Muita suosittuja juttuja ovat labyrintti, jonne pääsee otsalampun kanssa seikkailemaan (nuoret käyvät välillä tarkistuskierroksia, ettei labyrinttiin jäädä junnamaan ja pelottelemaan), Erilaiset pienet toimintapistepöydät, pimeä huone; jossa käydään 1.kerta per hlö, etsimässä karkkiaskia. Vanupuikkosäbä sekä nyyttärit. 

Nyyttärit? 
-Nyyttäreille pyydetään jokaista lasta tuomaan pussillinen karkkia/suolaista herkkua. Näin nyyttärien herkut riittävät kaikille. 

Turvallisuus ja ensiapu?
-Paikalla on turvallisuudesta vastaavat tilaisuuden vetäjät, joilla on ensiapu-koulutus. 
Ennen tilaisuuden alkua annetaan ohjeistus siitä, miten tilaisuudessa käyttäydytään, jotta kaikilla olisi turvallista ja kivaa olla. Ja mitä tapahtuu, jos tulee hätätilanne. Aikuiset ja nuoret avustajat löytyvät helposti oranssien paitojensa ansiosta. 

Maksaako tilaisuus? 
Se ei maksa mitään lapselta, paitsi nyyttäripöydän tuomisen verran. 

Tilaisuus on ovien sulkemisesta huolimatta avoin kaikille varhaisnuori-ikäisille.
Paikalta voi lähteä pois, koska haluaa. Ilmoittautumisia ei tarvita,
vaan paikalle saavutaan ennen ovien sulkeutumista. 

 

Poikien ja tyttöjen illat

Pojille ja tytöille pyritään järjestämään omat iltamat, usein nämä iltamat järjestetään kevätkaudella. Kaikki tytöt siis tervetuloa tyttöjen iltaan ja pojat poikien iltaan. Kaikki saavat tulla sellaisena kuin ovat Jumalan suurina ihmeinä! 

ETT-illat 

Erityistä tukea tarvitsevien perheiden iltoja vietetään aina kerran kuukauteen. 
Ensimmäinen iltama vietettiin itsenäisyyspäivä tunnelmissa 5.12.2018. vanhassa pappilassa, kyseisenä iltana saimme jo palautteen, että tiistaipäivät eivät ole parhaita mahdollisia iltojen viettoon. Uudet päivät ilmoitamme iltojen viettoon mahdollisimman pian. 

ETT-iltoja vietetään yhteityössä diakoniatyön kanssa. ETT-illoissa on vanhemmilla mahdollisuus vertaistuelliseen keskusteluun ja lapsille tarjotaan mukavaa puuhastelua, leikkien, laulujen sekä askarteluiden kautta. Illat päätetään aina yhteiseen hartaushetkeen sekä pieneen iltapalaan! 

 
 

VARKKATYÖN PUHELINPÄIVYSTYS

Varhaisnuorisotyössä alkaa vuonna 2019 puhelinpäivystys. Tämä toteutuu, joka toinen viikko maanantaisin klo. 14-16 Alkaen viikosta 4. (eli parillisina viikkoina). Puhelinpäivystyksen idea ja juju piilee siinä, että Parillisten viikkojen maanantaina klo. 14-16 lähetettyjen viestien lähettäjää ei etsitä, vaan varkkatyöstä vastaavalle nuorisotyönohjaajalle saa jutustaa niitä näitä maan ja taivaan väliltä. Vääriä kysymyksiä ei ole, on vain huonoja vastauksia! Jutustella voi esim. whatsappin tai tekstarin muodossa ja kaikki jutustelu on täysin vaitiolovelvollisuuden piikkiin menevää. Vain erittäin huolestuttavissa tilanteissa otamme selvää viestin lähettäjästä ja otamme yhteyttä hänen vanhempiinsa tarvittaessa. 

Bible journaling -hetket yli 10-vuotiaille!

Bible journaling on Raamatun luku ja tutkiskelu metodi, jossa luetaan Raamatusta tekstipätkiä. Lukemisen jälkeen taiteen keinoin kuvaillaan Raamatun tekstistä nousevia tunnelmia, ajatuksia ja kysymyksiä. 

Bible journaling sopii erityisesti hieman isommille alakouluikäisille ja yläkoulun aloittaneille tytöille, mutta miksei toki pojillekin! Ajatuksissa on kokoontua kerran kahdessa viikossa Raamatun äärelle. 

Et tarvitse omaa Raamattua, mutta halutessasi voit ostaa erikseen Raamatun, jonka sivuille voit tehdä värityksiä, muistiinpanoja, kysymyksiä sekä taidettakin. Raamattua voi myös lainata seurakunnalta ja hankkia mukaansa vaan taidevihon sekä värikynät, halutessasi voit myös käyttää vesivärejä tai muita mieleisiä piirrustustarvikkeita. 

Bible journaling hetket kestävät n.1h verran. Niitä vetävät nuorisotyönohjaaja Maiju Penttilä nuorisotila Montun tiloissa. 

Koitamme kasata uudelleen Bible journaling ryhmän keväällä 2019. 

 

 

 

Avoimet ovet varhaisnuorille.
Nuorisotyönohjaaja
Kirkkopolku 3
39700 Parkano

TAPAHTUMIA JA TOIMINTAMUOTOJA: 

Kummi - kummilapsi tapahtumia

Vanhempi - lapsi -toimintaa (sekä tytöille että pojille)

10-synttärit

Äiti-tytär -illat

Isi-poika -illat

Bible journaling -hetket

Isovanhempien ja lastenlasten toimintaa  yhteistyössä diakonian kanssa.

Tyttöjen illat 

Poikien illat 

ETT-illat eli erityistä tukea tarvitsevien perheiden illat. 

Kid's action night kerran toimintakauteen Urheilutalolla. 

Kaikki tapahtumat ovat ensisijaisesti varhaisnuoriso ikäisille lapsille ja heidän perheilleen!