Selvitys Parkanon ja Kihniön seurakuntien tulevaisuudesta

16.7.2021 10.05

Parkanon seurakunnan kirkkoneuvosto on päättänyt teettää selvityksen Parkanon ja Kihniön seurakuntien edellytyksistä  rakentaa yhteistä tulevaisuutta. Kyseessä on esiselvitys, jonka jälkeen on mahdollista laatia pohjaa ja keskustella yhteisestä rakenneratkaisusta.

Seurakunta tiedottaa prosessin etenemisestä ja järjestää info- ja keskustelutilaisuuksia, mikäli esiselvityksen perusteella päädytään tutkimaan seurakuntaliitoksen konkreettista toteutumista. Esiselvityksen on tarkoitus valmistua lokakuun aikana. Kihniön seurakunnan kirkkoneuvosto on tehnyt vastaavan päätöksen.

Ohjausryhmän puheenjohtajaksi on nimetty lääninrovasti Olli-Pekka Silfverhuth. Viranhaltijoista ohjausryhmään on kutsuttu Parkanon seurakunnan talouspäällikkö Elina Silomäki ja Kihniön seurakunnan vs. kirkkoherra Jukka Taskinen. Parkanon seurakunnan edustajat ohjausryhmässä ovat kirkkovaltuuston puheenjohtaja Saara Kautto sekä kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsen Janne Penttilä. Lisätietoja antavat: talouspäällikkö Elina Silomäki elina.silomaki@evl.fi, lakimiesasessori Jorma Juutilainen  jorma.juutilainen@evl.fi ja hiippakuntadekaani Terhi Törmä terhi.torma@evl.fi