• Tervetuloa pääsiäinen

3.4.2019 13.38

Parkanon seurakunnassa tapahtuu pääsiäisen aikaan paljon.

Pikkuväen kirkko aloittaa tapahtumat kirkossa perjantaina 12.4., siitä jatkaa palmusunnuntain aamuna messu ja illalla kirkossa kaikuu pääsiäisen kauneimmat laulut.

Hiljaisen viikon ajan on monenlaisia tilaisuuksia pääasiassa iltaisin. Ja viikko huipentuu Pääsiäisen juhlamessuun sekä toisen pääsiäispäivän Varrella virren-iltakirkkoon.

Tervetuloa pääsiäisen sanoman äärelle.

• Johtokunnat vaihtuvat toimintatiimeiksi

21.1.2019 11.55

Parkanon seurakunta uudistaa toimintatapojaan. Kirkkovaltuuston valitsemien johtokuntien tilalle tulevat uudet toimintatiimit, joihin etsitään parhaillaan avoimella haulla jäseniä seurakuntalaisten keskuudesta.

Uudistus tarkoittaa sitä, että seurakunnan toimintaa kehitetään ja suunnitellaan jatkossa aikaisempaa isommalla joukolla. Kun työstä vastasi ennen kolme viisijäsenistä johtokuntaa, työ tehdään jatkossa seitsemässä toimintatiimissä, joissa kussakin on 4–8 jäsentä.

Tiimit muodostuvat työaloittain, ja ne ovat jumalapalvelus-, diakonia-, lähetys-, varhaiskasvatus, varhaisnuorisotyö-, nuorisotyö- ja musiikkitiimi.
    Valintaprosessikin muuttuu. Tiimien kokoonpano muotoutuu siten, että kirkkoneuvosto valitsee kolme jäsentä. Näiden lisäksi avoimella haulla mukaan ilmoittautuneista ehdokkaista valitaan loput tiimien jäsenet. Lopullisen päätöksen kokoonpanosta tekee kirkkoneuvosto.