Siunausta sinulle toivon, turvaa tuleviin päiviin!

 

Lapset musapyhiksessä miettivät millaisia äidit ovat.

Hän on rakas, jaksava ja hyvä äiti. Ihana, mukava ja kiva. Äiti on maailman paras ja iloinen. Minun äitini on kaikkialla. Äitini on Pauliina, Katriina, Jonna tai Jenni.

Äidissä on parasta avuliaisuus ja sen huolenpidon määrä ja aamupusut. Hän on huolehtivainen. Äiti tekee ruokaa, hyvää ruokaa ja hän siivoaa. Äidissä on parasta, kun se on kiva ja sen energisyys ja se kun hän hoitaa lapsia. Äidin vappupallokin mainittiin. Äidissä on parasta, kun hän on kotona ja auttaa läksyissä. Äidin käsityötaidot on parhaat ja hän osaa neuvoa. Siis kaikki on parasta äidissä, ihan liian vaikea valita, mitä kertoisi.

Äiti kyllä tietää, mistä tykkää. Hän tykkää rakkaudesta, vieraista, käsitöiden tekemisestä, leipomisesta ja kun on oma itsensä. Äiti tykkää perheestä. Kukista, kissoista, lasten luonteista, kun molemmat lapsenlapset ovat kainalossa, ilmapalloista, näistä kaikista äiti tykkää. Äiti tykkää ulkoilla. Hän tykkää salmiakista, sipseistä ja pikkuponeista sekä tummasta suklaasta. Hän tykkää iskästä.

Äiti nauraa kun kerron vitsin tai jotain hauskaa. Äitiä naurattaa kun pelleilen tai hölmöilen. Äitiä naurattaa nähdessään ilmapalloja tai sammakon. Pikkuveljen hassuttelu saa äidin nauramaan.

Viimeisenä lapset miettivät että mitä äiti aina sanoo minulle. Siivoon huone. Nukkumaan! Olet rakas ja rakastan sinua! Pidän sinusta! Höpönassu! Maltti on valttia! Hassu koira! Nyt nukkumaan! Nukkuun, katotaan! Älä mene, katotaan! Hyvää yötä! Hyvää koulupäivää! Huomenta ja aamupalalle! Mä rakastan sua!

 

Pilvenhattarat- ja Poutapilvet-kuorolaiset miettivät äitien tulevaisuutta…

Toivon että voisin mennä äidin kanssa huvipuistoon ja olla yhdessä hänen kanssaan, koska hän on rakas ja kiva. Haluan että äidillä on hyvät oltavat. Haluan olla hänen kanssaan.  Toivon äidille terveyttä ja hyvää tulevaisuutta. Toivon myös että hän saisi tehdä sitä mistä se tykkää. Voi kun äiti pääsis ulkomaille ja sillä olisi enemmän vapaapäiviä. Äiti voisi olla minun kanssa kotona 3h.  Jos kauppaan ei menisi kaikki rahat. Äiti haluaa vaatteita, kukkia ja kasveja. Toivon että äidin ei tarvitsisi koko ajan siivota ja että me ei sotkettais aina. Toivon että emme isoveljen kanssa tappelisi, niin äiti saisi rauhan. Äidille toivon lisää lapsia ja uuden auton. Toivon että vauvat uskoo äitiä. Toivoisin että äiti olisi enemmän minun kanssa.

 

Jumalalta kuorolaiset halusivat äidille rukouksissa toivoa…

Haluan pyytää Jumalalta, että parannat äidit, jos he ovat kipeitä. Ja vielä haluaisin, että äiti viettää onnellista elämää. Haluaisin pyytää äidille Jumalalta terveyttä ja että äiti saisi tehdä mahdollisimman pitkään asioita joista hän tykkää. Toivon äidille turvallista ja rauhallista elämää. Haluaisin pyytää Jumalalta että äidille ei tulisi vakavia sairauksia ja että äidillä olisi iloinen tulevaisuus. Toivon äidille rakkautta kaikilta.

Haluaisin pyytää Jumalalta äidilleni, että huolehtii hänestä aina!!!

Näillä lasten ajatuksilla, toiveilla ja pyynnöillä haluan toivottaa jokaiselle lukijalle oikein siunattua kevättä!

Eleonora Printz

Parkanon seurakunta

Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon (Jer.29:11).

Rauha murtautuu esiin pääsiäisenä. Sodan ja epätoivon keskelle puhkeaa ilon, rakkauden ja tulevaisuuden uskon keväinen kukka. Pääsiäinen tulee pelon ja huolten keskelle. Pääsiäisen sanoma kuuluu  kaikille, jotka tuntevat jääneensä vaille toivoa.

Ilosanoma Jumalan rakkaudesta koskettaa tänä pääsiäisenä  kaikkia, jotka ovat sodan jaloissa tai ovat huolissaan tai pelkäävät.  Aikana, jolloin on hyvin vaikeaa uskoa tai toivoa enää mitään. Jumala kantaa silloinkin, kun emme itse koe, tunne tai näe mitään merkkejä uskosta. Jumala toimii salatulla tavalla ja vaikka koemme raskaita tunteita, Jumala on.

Jeesus kärsi ja kuoli meidän puolestamme. Hän tiesi Jumalan tahdon ja alistui siihen, vaikka se merkitsi joutumista vangittavaksi, pilkattavaksi ja ristiinnaulittavaksi. Jumalan Poika kätki kaikkivaltiutensa ja antoi tuomita itsensä kuolemaan rikollisten rinnalla. Golgatan ristillä Jeesus huusi julki epätoivonsa siitä, että Jumala oli hänet hylännyt. Hän kuoli yksin ja häväistynä. Läheiset laskivat hänet hautaan. Kuolema näytti saaneen lopullisen voiton.

Jeesuksen kuolemasta alkoi kuitenkin uusi elämä. Ristinkuoleman tappioon kätkeytyi voitto synnistä, kuolemasta ja pahan vallasta. Kuoleman voittaja vapauttaa meidät myös muista pahan tuhovoimista. Meitä odottaa ylösnousemus ja iankaikkinen elämä.

Taivaaseen astunut Kristus hallitsee kaikkivaltiaan Isänsä oikealla puolella. Emme voi enää nähdä Jeesusta samalla tavalla kuin hänen aikalaisensa, mutta lupauksensa mukaan hän on aina meidän keskellämme. Kristus rukoilee meidän puolestamme. Hän tuntee kipumme ja tuskamme, koska hän on elänyt ihmisen elämän.

Tässä sanomassa on kirkon aarre. Pääsiäisen sanoma synnytti kirkon, antaa sille olemassaolon oikeuden ja tehtävänä. Kirkolla on sanomassaan aarre, joka on tarjolla kaikille. Pääsiäisenä totuus ja ilo murtautuvat esiin.

 

Rauhan ja oikeudenmukaisuuden Jumala,
me rukoilemme tänään Ukrainan kansan puolesta.
Me rukoilemme rauhaa ja aseiden laskua..
Me rukoilemme heidän puolestaan, joita pelottaa huominen,
anna Rauhan Henkesi laskeutua heidän lähelleen,
anna viisauden ja myötätunnon ohjata heidän päätöksiään.
Me rukoilemme kaikkien sinun vaaran ja pelon ympäröivien lastesi puolesta,
kannattele, turvaa ja suojele heitä. Rakkaan Jeesuksen nimessä. Amen.

puuristi, alttari, raamattu