”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.”

”Siis hä? Mitä?” kuului vastaus. ”Mä olen kuullut tämän. Luulisin että ollaan puhuttu koulussa uskonnontunnilla.” huikkasi seuraava. ”Mitä toi muka tarkoittaa? Voitko sanoa sen uusiksi?”

”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.”

Tämä on rakkaudenkaksoiskäsky. Lapset musapyhiksessä miettivät mitä lause heidän mielestään voisi tarkoittaa. Tässä koosteita ajatuksista: Rakastat itseäsi ja lähimmäistäsi yhtä paljon kuin Jumalaa… Minä haluaisin että minua kohdeltaisiin hyvin… Rakastaa Jumalaa ja läheisiä tosi paljon… Mun läheinen on perhe ja suku… Ystävätkin on läheisiä… Ja että kohdella muita niin kuin itseä kohdellaan… Tämän täytyy tarkoittaa jotain ystävällistä… Se on kaikista lähimmäinen ja rakastaa sitä… Ollaan parhaita ystäviä… Lähimmäiset ovat rakkaita… Koulussa omat luokkalaisetkin on lähimmäisiä… Perhe on lähimmäinen… Onko eläimet lähimmäisiä…

Hienoja ajatuksia lapsilta, saivat kiinni monesta asiasta yhden lauseen ympärillä. Mahtava seurata lasten ryhmätyöskentelyä, ajatukset tulivat joko nopeasti ajattelematta tai hitaasti harkiten. Ja parasta tietenkin, että oikeita ja vääriä vastauksia ei tähän olekaan, niin heidän oli helppo osallistua ehkä vaikealtakin kuulostavan lauseen miettimiseen.

Kaikki ihmiset ovat Jumalan silmissä samanarvoisia, miksen minä siis ajattelisi myös niin… Meillä on Jumala joka pitää meistä huolen.

Mitkä ovat sinun ajatuksesi tästä rakkauden kaksoiskäskystä? Voit lukea sen kokonaisuudessaan Matt.22: 34-40.

Iloisia syyspäiviä Anna-Mari Kaskisen lastenvirren sanoin toivotellen

”Siunaa niitä, joiden kanssa

tänään matkaa jaan.

Anna sydämeni olla

herkkä kuulemaan.

Pidän kiinni kädestäsi.

Silloin uskallan

rohkeasti ottaa vastaan

päivän alkavan.”

Eleonora Printz

Parkanon seurakunta

Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä
Kynttilä, ruusu ja pahvisydämiä valkoisen kankaan päällä lattialla.