Kuukauden hartauskirjoitus

Hyvän paimenen johdatuksessa

 

Hyvän paimenen sunnuntaita vietetään toisena sunnuntaina pääsiäisestä. Päivän keskeisiksi sanomiksi asettuvat Herran laupeus, armo ja uskollisuus. Jeesus on hyvä paimen – hän pitää huolta lampaistaan ja ylimpänä paimenena on lähettänyt opetuslapsensa huolehtimaan Jumalan laumasta. Päivän psalmi 23 alkaa sanoilla Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Näiden sanojen johdatuksella voimme kulkea oikeaa ja turvallista tietä.

Paimenen johdatus merkitsee varmasti myös yhteyttä toisiimme. Paimenen tehtävähän on pitää meitä yhdessä.  Yhteys voi olla lämmintä läsnäoloa ja mieleenpainuvaa kohtaamista, ehkäpä yhteinen rukous tai ystävällinen halaus arjen keskellä. Päivän virren 378 säkeissä puhutaan paimenen rakkaudesta. ”Hyvä paimen lampaitansa sydämestään rakastaa. Paimen myöskin omiltansa rakkautta aina saa.” Rakkaus Jumalaan ja toisiimme solmii laumamme yhteisöksi, jossa voimme olla turvassa.

Elämän polut ovat vaihtelevia. Oikeaa tietä voi olla vaikea löytää. Ympärillä olevia vaaroja ja uhkia on joskus vaikea tunnistaa. Voisikin olla hyvä oppia tunnistamaan Hyvän paimenen ääni muiden joukosta. Jos vaikka lähdemme sivupoluille, löytäisimme sitten takaisin turvaan. Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. (Ps.23:4) Hyvänä paimenena Jeesus johdattaa meitä kaikkia koko elämämme ajan. Daavidin psalmi onkin sanoja armossa:  Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti.

 

Emmi Kangas

sosionomi-diakoni -opiskelija

Pihlajan lehti