Mihin tarvitaan joulua?

Tämän ajan kiireellinen arki ja tuloksellinen yhteiskunta vaatii veronsa. Ja kun viimein pääsemme jouluna rauhaan ja lepoon, silloinkaan ei täyty kaikkien rauha sydämissä. Tuon rauhan sydämeen voi täyttää vain Jeesus Kristus, josta kuin sanattomalla luvalla saamme julistaa ja puhua ennen kaikkea jouluna.

Ennen tuota Jeesuksen syntymäpäivää vietämme adventin aikaa. Lapsena aina mietin, kun alkoi adventin aika ja valmistauduimme jouluun, alettiinkin puhua siitä, kuinka Jeesus ratsasti Jerusalemiin aasilla ja ihmiset huusivat Hoosianna Daavidin poika. Kuinka se voi kuulua adventin aikaan? Yhtäkaikki myös seuraavat adventtisunnuntait ovat ikään kuin irrallisia joulusta. Toisena adventtisunnuntaina puhutaan Jeesuksen toisesta tulemisesta. Jeesus on luvannut, että hän tulee takaisin kirkkaudessa ja noutaa omansa. Kolmannessa adventtisunnuntaissa puhutaan Jeesuksen serkusta Johannes Kastajasta. 

Nämä kaikki kolme adventtisunnuntaita valmistavat meitä joulupäivään. Niissä on otteita Jeesuksen elämästä, jotka vievät meitä siihen, millainen Jeesus syntyy betlehemissä. Kuka on tuo Nasaretin mies, joka haluaa tulla meidän sydämeemme, ei vain jouluksi, vaan koko elämämme ajaksi. 

Tulemme siis siihen tosiasiaan, että joulu johdattaa meitä ristin luo. Jeesuksen ristinkuolema tarvittiin kolmesta syystä: Jeesus sovitti meidän syntimme, ristillä tehty uhraus lepytti Jumalan ja Jeesus lunasti meidät vapaiksi synnin orjuudesta ja häneen uskomalla pääsemme taivaaseen. 

Siksi tarvitaan joulu. Joulu johdattaa sovitustyöhön ja Kristus sydämessä antaa ainaisen joulurauhan. 

Siunattua joulua,

 

Klaus Myllymäki

nuorisotyönohjaaja

Parkanon seurakunta

Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä
Joulu