Elämän merkitys

 

Vuodenvaihde herättää ajan kulumiseen.  Syntyy selvittelyä arvoista, jotka elämää ovat ohjanneet. Mennyttä ei voi elää uudelleen eikä paremmin, mutta uusi vuosi tuntuu avaavan uudenlaiset mahdollisuudet. Katse suunnataan eteenpäin. Vuoden vaihtuminen on monille "katkon ottamisen" ja juhlimisen aikaa. Toisille tuntematon tulevaisuus voi taas merkitä turvattomuuden ja pelon tuntua.

Saattaapa joku löytää itsensä perimmäisten kysymysten ääreltä. Sydän kaipaa. Se tuntuu tyhjältä, samoin koko elämä. Olemassaololle ei löydy syytä, elämän tavoite ei ole tiedossa. Elämän tarkoitus on hukassa, mikään ei tunnu miltään.  Elämän tarkoitus on se, joka antaa meille motivaation nousta ylös sängystä. Se on olemassa, vaikka elämä olisikin epätasapainoista, tai siinä olisi surua.

Ihminen ei aina edes tiedä, mitä kaipaa. Jumala loi ihmisen yhteyteensä, eikä ihminen tyydy mihinkään muuhun. Ihmissydän saa rauhan vain Jumalassa.  Hän loi meidät lähelle itseään. Hän on olemuksemme ytimessä.  Jos Jumala saa olla omalla paikallaan, elämämme toteuttaa tarkoitustaan.

Jeesus puhuu ikuisen elämän vettä pulppuavasta lähteestä.  Lähde löytyy jokaisen ihmisen sielusta. Se on syvällä, mutta alkaa virrata, kun olemme yhteydessä Jeesukseen.  Jeesus- lähteestä virtaa vesi, joka sammuttaa hengellisen janon. Kasteessa saamamme Pyhä Henki koskettaa meitä Jumalan sanan ja sakramenttien kautta.  Hän vaikuttaa niin, että elämä saa täyttymyksensä. Saat kokea Jumalan hyvyyttä ja koko elämäsi eheyttä ja mielekkyyttä. Se ei ole hetkellistä mielihyvää , vaan merkityksellisyyttä ja  suhteessa olemista  Jeesuksen kanssa. 

Rakas Jeesus, kiitos, että sinä tiedät, mitä tarvitsemme. Meidän on välillä vaikea luottaa sinuun. Haluaisimme olla varmoja tulevaisuudesta, eikä meidän ole helppoa heittäytyä sinun varaasi.  Auta meitä näkemään pieniä ja suuria ihmeitä, joita elämässämme tapahtuu jatkuvasti. Opeta meitä jättämään kaikki asiamme sinun hoitoosi ja luottamaan kaikessa sinuun. Anna tälle maailmalle rauha. Kiitos, rakas Jeesus.

puuristi, alttari, raamattu