Voitto

Minä uskon Jumalaan, Isään kaikkivaltiaaseen, taivaan ja maan luojaan, ja Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, meidän Herraamme, joka sikisi Pyhästä Hengestä, syntyi neitsyt Mariasta,

Jumala on luonut koko maailman. Hän on ääretön ja ikuinen. Jumala on kolmiyhteinen: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Jumalan rakkaus tuli näkyväksi, kun Hän asettui ihmisen osaan lähettämällä ainoan poikansa meidän luoksemme.

kärsi Pontius Pilatuksen aikana, ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas tuonelaan,

Jeesus kärsi ja kuoli puolestamme. Hän suostui sijastamme Jumalan vihan alle ja otti syyttömänä kantaakseen rangaistuksen, jonka me ihmiset olemme synneillämme ansainneet. Hän sovitti syntimme ristin puulla.

nousi kolmantena päivänä kuolleista, astui ylös taivaisiin, istuu Jumalan, Isän, Kaikkivaltiaan, oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita,

Kristuksen ylösnousemus on voitto kuolemasta. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh. 3:16) Jos sinä suullasi tunnustat, että Jeesus on Herra, ja sydämessäsi uskot, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, olet pelastuva.” (Room. 10:9) Jeesus sanoi: ”Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.” (Matt. 10:32)

ja Pyhään Henkeen,

Pyhä Henki tuo Kristuksen rakkauden keskellemme. Pyhä Henki synnyttää meissä uskon. Hän on Puolustaja, joka opettaa ja palauttaa meille mieleen Jeesuksen opetukset. Hän avaa sydämemme kuulemaan Jumalan sanan.

pyhän yhteisen seurakunnan, pyhäin yhteyden,

Kristillinen seurakunta on armahdettujen syntisten yhteisö, joka luottaa ja tukeutuu Jumalaan ja jossa Pyhä Henki herättää uskon ja rakkauden. Se on Kristuksen ruumis, jonka pää on Kristus, jonka jäseneksi tullaan kasteessa.

syntien anteeksi antamisen, ruumiin ylösnousemisen, ja iankaikkiseen elämään.

Kristitty pysyy syntisinä koko elämänsä, mutta syntejään anteeksi pyytävälle Jumala antaa anteeksi. Omin voimin emme kykene pääsemään irti pahuudesta. Jumala vahvistaa uskoamme ja niinpä meidän ei tarvitse olla toivottomia löytäessämme itsestämme epäuskoa ja pahuutta. Kristukseen uskovalle kuolema ei ole piste, vaan pilkku. Se on portti elämään. Ylösnousemususko on uskoa siihen, että ainutkertainen elämämme ei pääty kuolemaan, vaan jatkuu ylösnousemuksen jälkeen taivaassa.

Uskontunnustus pitää vahvasti sisällään pääsiäisen sanoman. Voiton. Tuota riemua saamme olla todistamassa yhteisessä ehtoollispöydässä. Herramme Jeesus Kristus, sinä yönä, jona hänet kavallettiin, otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Ottakaa ja syökää, tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Samoin hän otti maljan, kiitti ja sanoi: ”Ottakaa ja juokaa tästä, te kaikki. Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne syntien anteeksiantamiseksi. Niin usein kuin siitä juotte, tehkää se minun muistokseni.”

Siunattua pääsiäisen aikaa ja riemullista ylösnousemuksen juhlaa sinulle ja läheisillesi.

Tuija Haukkaluoma, diakoni

Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä
pÄÄSIÄINEN