Rauhaa ja lettuja

Muistatte varmaan sen tilanteen, kun Jeesus käveli veden päällä. Pietarikin halusi kokeilla samaa (Matt. 14: 22–33). Ja miten hänen kävikään? Pietari siirsi katseen pois Jeesuksesta, antoi pelolle vallan ja alkoi vajota.

Meistä jokaisella on erilaisia ”myrskyjä” ja ongelmia arjessamme omastakin takaa. Uutiset idästä horjuttavat lisää sisäistä rauhaamme. Tällaisina aikoina meidän on erityisen vahvasti pidettävä katse Jeesuksessa. Häneen voi luottaa aina! Tosin, Jumalan ratkaisut tilanteisiimme eivät ole aina juuri sellaisia kuin halusimme tai kuvittelimme. Mutta hänellä ON KAIKKI langat käsissään. Hän ei todellakaan tee virheitä!

– Synti on erottanut ihmiset sinusta ja toisistaan, mutta Kristuksessa meillä on toivo ja rauha, kirjoitti Inkerin kirkon piispa Ivan Laptev rukouksessaan rauhan puolesta.

“Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” (Jer. 29:11)

Venäjällä toimivassa pienessä Inkerin kirkossa pyritään auttamaan kaikkia, kansallisuuksista ja poliittisista vakaumuksista riippumatta sillä evankeliumi kuuluu kaikille.

Erilaisista rajoituksista ja pakotteista huolimatta olen saanut jatkaa Inkerin kirkon palvelemista Suomesta käsin. Nettiyhteydet toimivat ja jatkan kirkon viestintätehtävissä edelleen. Silloin tällöin käyn myös itärajan tuolla puolella. Ystävyyssuhteet ja tapaamiset ovat aina ja kaikkialla tärkeitä, erityisesti vaikeina aikoina.

Yhteisillä aterioilla oli merkityksensä Jeesukseen aikaan ja on eri kulttuureissa edelleen. Slaavilainen keittiö tunnetaan mm. letuista. Tässä ohje sipulilettujen tekemiseen. Kevätsipuli on Venäjällä (ja oletan että Ukrainassakin) suosittu vihannes.

4 dl piimää, 1,5 tl ruokasooda, 2 kananmunaa, 1 tl suolaa, 4-5 dl vehnäjauhoja, iso nippu kevätsipulia hienonnettuna. Sekoita ensin piimä kulhossa ruokasoodan kanssa, lisää loput ainekset ja viimeisenä sipulisilppu. Anna hetken levätä ja paista sitten paistinpannulla pienet lettuset. Tarjoile kermaviilin kanssa tai syö sellaisenaan. PRIJATNAVA APETITA eli hyvää ruokahalua!

Rauhaa rukoillen

Liliann Keskinen

Nimikkolähetti

Kansanlähetys

 

Risti, raamattu, kynttilät