alba ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta, uskosta, elämästä ja rukouksesta. Rippikoulussa eletään toisia kunnioittaen, uusiin ihmisiin tutustuen ja yhdessä hiljentyen. Osaltaan rippikoulu auttaa tutustumaan omaan itseensä ja toisiin nuoriin.

Rippikoululla on myös muita merkityksiä. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat kirkkolain määrittämiä oikeuksia, kuten kelpoisuuden kummiksi, mahdollisuuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja kirkollisen äänioikeuden 16-vuotiaana.

Rippikoululla on oma opetussuunnitelmansa, joka kattaa monenlaiset aihepiirit aina nuoren elämän kuvioista Jumalan olemassaoloon ja elämän mielekkyyteen asti. Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun, mutta kasvaminen aikuisuuteen jatkuu. Rippikoulu antaa tälle elämänvaellukselle matkaeväitä.

Rippikoulut Parkanossa

Rippikoululeirejä on vuonna 2020 kaikkiaan kolme.

Rippileirit 2020

Julkaistaan syksyn aikana

Rippikoululaisille lähtevä informaatiokirje on nähtävissä srknuoret.blogaaja.fi.

RIPPIKOULUN ULKOLÄKSYT

Rippileirien uusi haku 2019 kesän leireille auki nettisivuilla.
Kirkkopolku 3
39700 Parkano