alba ja hihat

Rippikoulu

Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta, uskosta, elämästä ja rukouksesta. Rippikoulussa eletään toisia kunnioittaen, uusiin ihmisiin tutustuen ja yhdessä hiljentyen. Osaltaan rippikoulu auttaa tutustumaan omaan itseensä ja toisiin nuoriin.

Rippikoululla on myös muita merkityksiä. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat kirkkolain määrittämiä oikeuksia, kuten kelpoisuuden kummiksi, mahdollisuuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja kirkollisen äänioikeuden 16-vuotiaana.

Rippikoululla on oma opetussuunnitelmansa, joka kattaa monenlaiset aihepiirit aina nuoren elämän kuvioista Jumalan olemassaoloon ja elämän mielekkyyteen asti. Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun, mutta kasvaminen aikuisuuteen jatkuu. Rippikoulu antaa tälle elämänvaellukselle matkaeväitä.

Nyt ajankohtainen rippikoulutieto osoitteessa  parkanonnuoret.weebly.com

Sisältää mm. uuden hakulomakkeen päivärippikouluihin!

RIPPIKOULUINFORMAATIO

Rippikoulut pidetään päivärippikoulumuodossa ja lisäinfo suoraan osoitteessa https://parkanonnuoret.weebly.com/rippikoulu.html

Rippikoululaisille lähtevä informaatiokirje on nähtävissä srknuoret.blogaaja.fi.

RIPPIKOULUN ULKOLÄKSYT

Konfirmaatiokirkosta siunaushetkestä kuva
Nuorisotyönohjaaja, virkavapaalla 24.2.2020 alkaen.
Kirkkopolku 3
39700 Parkano